Certifikát o vysazení stromu jako dárek – za minutu v emailu. Zjistit víc!

Lesní dobrodružství s E.ON: Úklid lesa, ochrana stromků a stavba ohnišť

Nedávno jsme společně s E.ONem uspořádali akci, která byla sice trochu jiná než naše tradiční výsadba stromků, ale o to více přínosná a dobrodružná. Tentokrát jsme se zaměřili na úklid lesa, péči o již vysazené stromky a zlepšení jejich ochrany. A jak to celé probíhalo? Pojďte se s námi podívat na to, jak jsme strávili den plný práce a zábavy v přírodě!



Úklid lesa a úprava prostředí

Naše dobrovolnická skupina se nejprve pustila do úklidu lesa. Bylo potřeba odstranit spadané větve a další dřeviny, které bránily růstu nových stromků a tvořily nepořádek v lese. V jedné části lesa jsme narazili na menší bažinu, kde jsme z nasbíraného dřeva postavili hráz. Díky této hrázi se bude v bažině lépe udržovat voda, což vytvoří ideální podmínky pro růst okolní vegetace.


Péče o stromky a dokončení oplocenky


Dalším důležitým úkolem bylo ošlapávání vysoké trávy kolem nově vysazených stromků. Tento krok je nesmírně důležitý, protože vysoká tráva může stromky dusit a zpomalovat jejich růst. Každý stromek jsme pečlivě obšlapali a zajistili mu tak lepší podmínky pro růst.


Na závěr jsme se pustili do opravy a dostavění oplocenky, která chrání nově vysazený les před zvěří. Celou oplocenku jsme opravili a dokončili, což zajistí, že mladé stromky budou mít šanci vyrůst bez rizika poškození.




Závěrečné dobrodružství: Stavba ohnišť a opékání špekáčků


Po dokončení všech úkolů jsme se rozhodli odměnit naše dobrovolníky menší soutěží. Rozdělili jsme je na tři týmy a jejich úkolem bylo do vykopaného ohniště sehnat dřevo a co nejrychleji zapálit táborák. Vítězný tým byl ten, který měl nejkvalitnější oheň. Po soutěži jsme si všichni společně opékali špekáčky a užívali si zasloužený odpočinek u táboráku.


Děkujeme všem zúčastněným!

Tato akce s E.ONem byla nejen užitečná pro přírodu, ale také skvělým způsobem, jak strávit čas na čerstvém vzduchu a užít si společně chvíle v lese. Děkujeme všem dobrovolníkům za jejich tvrdou práci a nasazení. Bez vás by to nešlo!